Dental implant nedir? Diş implantı uygulaması kimlere yapılabilir?
Tekonolojinin gelişmesi ile birlikte ağız ve diş sağlığı ile ilgilide bir çok gelişmeler mevcuttur. Günümüzde insanlar bir çok sebepten, periodental problemler, hastalık, yaralanma ya da ağız bakımını ihmal etme nedeni ile diş kaybı ile karşılaşmaktadır.
Eskiden bu tip sorunlar yaşayan hastalarımız için eksik dişler yerine köprü tedavisi ya da takma diş gibi kullanımı zor tedavi seçenekleri mevcuttu. Ancak artık çok daha güvenli, estetik olarak uyumlu ve kalıcı çözümler mevcuttur. Geleneksel yöntemlerin yerine alternatif olarak geliştirilen implant tedavisi nedir? Implant tedavisi kimle yapılabilir? Diş implantları tedavi süreci ağrılı mıdır?
Dental implantlar çene kemiğine yerleştirileren, doğal dişlerinizle tamamen uyumlu şekilde uygulanan, eksik dişlerin tedavisi için kullanılan ve yapay diş kökü gören vidalardır. Tamamen doku uyumlu malzeme olan titanyumdan üretilmiştir ve bir ya da daha fazla diş eksikliğinde güvenle uygulanan yaygın bir tedavi seçeneğidir.
Çene ve yüz gelişimini tamamlamış, 18 yaş üzerindeki tedavi şartları uygun olan tüm bireylere uygulanabilir. İmplant tedavisi için karar verilmeden önce radyorgrafik inceleme yapılarak çene kemiğinin uygunluğu değerlendirilmelidir. Diyabet (Şeker) hastalarında implant tedavisi yapılabilmesi için öncelikle konsultasyon yapılmalı ve diyabet hastalığının düzene girmiş olması gerekmektedir.
Implant tedavisi düşünüldüğü kadar zor bir cerrahi işlem değildir. Lokal anestezi altında yapılabilmektedir. Ancak tedaviden korkan hastalarımız için sedasyon ya da genel anestezi ile de işlem yapılabilir. Uygulama öncesi mutlaka detaylı bir muayene ve röntgen alınmalıdır. Kemik seviyesi ölçülmeli ve uygulanacak implantın hasta kemik yapısına uygunluğu değerlendirilmelidir.
İmplant tedavisi iki aşamalı bir işlemdir. Implant üstü dişlerin yapılabilmesi için implantların kemik ile bütünleşmesi için belirli bir süreye ihtiyaç vardır. Bu süre kemik yapısına göre 3 ayla 6 ay arasında değişmektedir. Full ağız ya da tekli implant uygulamalarında implant üstü dişler için genellikle geçici diş uygulanmaktadır. Kullanılacak geçici dişin sabit geçici ya da takıp çıkarılabilen geçici diş olmasına cerrahınız ve protez uzmanımız birlikte karar verecektir. Uygulama implant sayısına göre değişmekle birlikte 30dk ile 3 saat arasında değişmektedir.
Ağız Sağlığı: Bir ya da birden fazla diş eksikliği olan ağızlarda implant uygulandığında, diğer dişlere herhangi bir işlem yapılmaz. Köprü tedavilerinde olduğu gibi dişler kesilmediği için ya da herhangi bir destek alınmadığı için ağız içindeki diğer dişler sağlıklı şekilde kalmaya devam eder. Bireysel implantlar ağız hijyeni nide arttırarak, kök görevi gördüğü için çene kemiğinizide korur.
Konuşma : Ağız içinde uygun şekilde konumlandırılmamış protezler konuşmada sorun çıkartabilmektedir. Bazen protez ağız içinde kayabilir ve harf telaffazularında sıkıntı yaşanabilir. Dental implantlar bunun ağız içinde kayma yada hareketlenme yapmayacağı için bu sorunu ortadan kaldırır.
Görünüm: Herşey kendi dişiniz gibi! Kemikle de kaynaşacak şekilde tasarlanan implantlar ömür boyu ağzınızda kalabilir.
Yemek Yeme Rahatlığı: Takma dişlerle yemek yemek zordur. Çiğnemede zorluk yaratır. Ancak implantlar doğal dişleriniz gibi davranız ve keyifle yemek yemenizi sağlar ayrıca size en iyi ısırma kuvvetini de sağlar.
Özgüven Eksikliği: Yeniden gülümseme zamanı! Kendinizi daha iyi hissetmek için artık dilediğiniz gibi gülümseyebileceksiniz.
Dayanıklılık ve Uygunluk: Ağız hijyeninize dikkat ettiğiniz sürece ve düzenli kontrollerinize gittiğini sürece implantlarınız sizinle çok uzun bir süre hatta ömür boyu kalacaktır.
İşlem sırası boyunca lokal anestezi altında olacağınız için hiçbir şekilde ağrı ya da acı hissetmezsiniz. Uygulama sonrası hissedilen hafif ağrılar ise size verilen ilaçlar ile kontol altında olacaksınız.
Maalesef diş implantları sigorta kapsamında değildir. Ancak günümüzde bir çok implant markası olduğundan bütçenize uygun bir implant seçeneği mutlaka vardır.
Implant uygulamasından sonra dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İyileşme süresi boyunca çok sıcak ya da soğuk, sert besinler tüketmemeye dikkat etmek gereklidir. Diş etilerinin bu süreçte darbe almaması önemlidir.
Sağlık durumu ve kemik seviyesi uygun olan bireylere implant uygulanabilir. Ancak baş ve boyun bölgesinden radyotreapi gören hastalarımıza implant uygulanamaz. Kemik gelişimi tamamlanmamış bireylere implant yapılamaz.
Aşağıdaki formu doldurarak uzman ekibimizin sizi aramasını sağlayabilirsiniz.
Ekibimiz, hizmetlerimiz ve randevu saatlerimiz hakkında sizi bilgilendirecekler.
Sağlıklı bir gülüş yaratmak için ekibimiz sizin için çalışıyor!
Kliniğimiz 2011 yılından bu yana yurt dışından gelen hastalarına hizmet vererek kalitesini ve ismini hem Avrupa’da hem de İngiltere’de duyurmuştur. Hastalarımıza olumlu ve sıcak yaklaşımımızın sonucunda, referans sistemi ile çalışan kliniğimizde yabancı hasta portföyümüz de her geçen gün artmaktadır.
Copyright © 2022 VIP Dental Centre.